T'ajudo?

15/6/15

Congost del Mont rebei amb nens

congost-montrebei-nens




Fa temps que volia fer aquesta excursió amb els nens però em feia una mica de respecte pels perills que hi ha. Ara que ja l'he fet, el que recomano és, que amb un nen/a de 7 anys cap problema. Amb un nen de 4 anys es pot fer però patint una mica, ja que volia anar sol en alguns trams una mica perillosos i llavors ja no disfrutes tant de l'excursió. Però vigilant, és un lloc que val molt la pena de visitar. No ho recomano per persones amb vertigen o persones no habituades a l'altura. Hi ha trams on trobareu una barana (sirga) per agafar-vos però d'altres trams no n'hi ha. Us recomano un adult per cada nen per estar més tranquils.

El congost de Mont-Rebei separa el Montsec d'Ares del Montsec de l'Estall i constitueix l'únic gran congost de Catalunya que es manté més o menys verge sense que el travessi cap carretera, ferrocarril o línia elèctrica. Es troba just a la frontera entre Catalunya i Aragó. EL riu és la línia divisòria entre una i l'altre comunitat. Únicament és travessat per un camí de ferradura parcialment excavat a la roca. 
Les parets del congost  tenen més de 500 metres de caiguda vertical, amb punts on l'amplada mínima del congost és de només 20 metres. 
 Es pot accedir per Pont de Montanyana o per Àger. Jo us recomano que ho feu per Pont de Montanyana perquè per Àger es triga molt més.

També es pot fer amb l'empresa Kayaking pel riu, sortida que tenim pendent perquè fa molt bona pinta.
Quan la fem ja us ho faré saber.



congost-montrebei-nens


Per arribar-hi haureu de deixar el cotxe a l'aparcament de la Masieta. Just abans d'arribar a Pont de Montanyana, agafem una pista asfaltada a l'esquerra seguint les indicacions del Congost de Mont-rebei, Alsamora i Sant Esteve de la Sarga. Seguim per aquesta pista durant uns 4,5 km fins que ens trobem el trencall senyalitzat (dreta) de la pista de terra que ens porta fins a l'aparcament de la Masieta. Segons l'època en que hi aneu, el preu per estacionar-hi és de 5€.


congost-montrebei-nens


Al mateix pàrquing trobareu una caseta d'informació. Ens van informar que del camí que surt des del pàrquing és una pista de muntanya que porta fins al congost en aproximadament 45 minuts o una hora. 
Després tenim dues opcions: una amb més pujades i baixades i l'altra que voreja el pantà  per un camí més planer (això si, més llarg).


Nosaltres, a l'anar amb nens, vam agafar el camí de la dreta, el que voreja l'embassament, així ens ho van recomanar.

congost-montrebei-nens


En aquest camí no hi ha perills i vas trobant animalons i els nens ben distrets  (granotetes, papallones, llargandaixos...).


congost-montrebei-nens



Els dos camins ens duran fins a un pont penjant. I a partir d'aquí comença  l'aventura.




congost-montrebei-nens



I quan arribes al congost i vas amb nens, disfrutes de les vistes que són espectaculars però també cal anar molt en compte. Deseguida trobareu la corda de seguretat i vulguis que no, et dóna una mica més de seguretat.




congost-montrebei-nens

Quan ja portavem més d'una hora i mitja caminant ( vam parar a fer moltes fotos), ja haviem fet part del congost i aquest ja s'anava obrint i anava perdent espectacularitat, llavors vam fer mitja volta perquè els nens estavan cansats. Però van ser uns grans excursionistes perquè van fer 3 hores sense parar com uns campions.
Trobareu també una cova a la qual s'hi pot accedir per una via ferrada però havia llegit que no té res especial i vam decidir no pujar-hi.

campings 4 i 5 estrelles a França i Espanya


Anireu trobant bancs de fusta per descansar i  disfrutar del paisatge.

Nosaltres vam anar tard, cap a les 17h i vam passar calor, pel que recomano portar aigua, protecció solar i alguna cosa de menjar.


congost-montrebei-nens


congost-montrebei-nens

Si voleu seguir la ruta podeu seguir fins la Pujada de Carlets que puja al refugi i anar fins al pont penjant del Congost del Seguer per veure les pasarel.les de fusta que pugen per tota la paret de roca i que duen fins a Montfalcó. Haureu d'afegir 4 km més a l'excursió. Això ja depèn del vostre ritme i del temps que disposeu. Nosaltres ho farem quan els nens siguin més grans.



Novetats



Per accedir al congost s'ha de fer una reserva prèvia online (www.congostdemontrebei.cat)  per reservar la plaça d’aparcament a la Masieta i trobarem la informació en temps real de l’estat de l’aparcament amb un panell lluminós a l’accés nord del Congost (des de Pont de Montanyana). A través de la reserva online s’oferiran 150 places al dia. L’objectiu de les mesures adoptades és minimitzar els problemes de massificació i millorar la visita. Amb l’aplicació d’aquestes mesures s’han volgut anticipar a una possible massificació de visitants en moments puntuals al Congost, i al mateix temps guanyar tranquil·litat pels visitants.
Dins de l’aparcament de la Masieta no estarà permesa l’acampada i pernoctació i amb aquest objectiu es prohibeix l’entrada d’autocaravanes.


I això és tot....

Si els continguts del blog t'agraden i tens previst comprar a Amazon, fes la compra a través de l'icona que et deixo a sota. A tu et costarà el mateix i a mi em donaran una petita comissió que em servirà per seguir mantenint el bloc. Gràcies.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...