T'ajudo?

24/10/16

🐻🐏🐐🐾 Aran Park a la Vall d'Aran

aran-park-vall-aran



Avui us parlaré d'una sortida que vam fer a l'Aran Park.


El petit de la casa ja feia temps que ens ho demanava i vam aprofitar la visita d'uns amics per anar-hi a veure que tal, i la veritat és que no ens va decebre.


Aran Park és un espai on podreu veure diferents animals salvatges en semi-llibertat, en el seu propi ecosistema. Es pot apreciar a part, la fauna autòctona de les terres araneses i el Pirineu.

aran-park-vall-aran

El trobareu a la N-230 abans d'arribar a Bossost, haureu d'anar direcció Bagnères de Luchon (França).


Obert de 9:30 a 18 hores els mesos d'abril, maig, juny, setembre, octubre i novembre
Obert de 9:30 a 19 hores els mesos de juliol i agost

Té una extensió de 16 hectàrees i trobareu tot el recorregut circular ben senyalitzat. No hi ha pèrdua. El recorregut dura un parell d'hores, el qual es pot allargar en funció de l'estona que estiguem buscant els animals.

Hi ha dos trams. En el primer els animals estan més aviat lliures i se'ns poden creuar en qualsevol moment. El que més ens va impressionar a nosaltres va ser quan vam haver de passar a 1 metre del voltor que no tenia cap intenció de moure's. Només heu de veure la cara de por dels nens. És l'experiència que més recorden!



Cada espècie es troba separada de la resta per unes valles i a meitat del trajecte trobarem una zona de picnic.


aran-park-vall-aran

Nosaltres no duiem menjar i vam comprar uns entrepans i begudes però podeu portar perfectament el vostre dinar.
Es troba just a la meitat del trajecte i és perfecte per parar, fer un mos, i seguir la ruta. A la mateixa zona de picnic hi ha les cabretes i els nens s'hi estaran una estona distrets mentres els pares acabem de prendre alguna cosa.

En el  segon tram els animals ja es troben en recintes més petits i els animals són més fàcils de trobar.


aran-park-vall-aran

Indica que és accessible per a cotxets, però us aviso que haureu d'estar ben forts perquè alguns trams tenen una forta pendent. De totes maneres el camí està formigonat i no hi ha cap tram amb escales, tot són rampes.

És important tenir els ulls ben oberts per anar descobrint els animals que es troben amagats entre el bosc. Si ho feu, veureu voltors, cabres salvatges, llop gris, mufló, cabirols, daines, isards, llúdrigues, os bru, cérvols, ducs, llops àrtics, marmotes, Gallsfers....
A part hi ha un sender de descrobriment de bolets, molt útil si veniu en temporada de bolets.

També hi ha un museu sobre el paisatge, fauna i vegetació del Pirineu. Aquest museu està situat a l'interior d'una antiga caserna de la Guardia Civil i serveix per a completar la visita dels animals que hem vist durant el passeig.
Un dels objectius del parc és crear un àrea lúdic-educativa que doni a conèixer la fauna i flora autòctones aprofundint en les necessitats de conservació i protecció de la mateixa.

Aquí podran aprendre a reconèixer els sons dels animals, a indentificar els diferents tipus de pelatge, tipus de cornamenta... Als nens els encantarà perquè hi ha molts botonets  a tocar!



I això és tot. Espero que us animeu algun dia a venir cap aquí dalt i si voleu us deixo al link d'altres sortides a la Vall d'Aran per fer amb nens.















Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...