T'ajudo?

6/9/18

🌲🌲👨‍👩‍👧‍👧La selva negra amb nens - targeta Hochschwarzwald




No sé ni per on començar. Tinc tantes coses a explicar-vos....






Ens va costar una mica decidir a quin camping anàvem però vam triar el camping Schulchsee bàsicament perquè oferia gratuïtament la tarjeta alta selva negra ( Hochschwarzwaldkarte) amb més de 100 activitats diàries gratuïtes. Més endavant us en faré 5 cèntims. Us l'ofereixen gratuïtament si us allotgeu 2 o més nits.
També podeu comprar la la Schwarzwaldcard que també inclou activitats gratuïtes però l'has de pagar i la majoria d'activitats les pots fer durant 3 dies. Tampoc és mala opció si només hi voleu estar poc temps.
De totes maneres és un camping que recomano ja que té un fàcil accès al llac, per remullar-se, disfrutar de les vistes...



Hi ha un supermercat (a la carnisseria hi treballava un noi català) molt a prop i un Lidl a 10 minuts en cotxe.



Per les nits es pot dormir perfectament ja que la gent a partir de les 22h ja no fa soroll. Hi ha varies terrasses amb vistes al llac.



Els lavabos son grans, moderns, nets, amb calefacció al terra a les dutxes, dutxes familiars, tots els wc tenen reductors per als nens petits.



Per comunicar-te sort que sé una mica d'alemany perquè el seu anglès deixa molt que desitjar. Tota la informació està en alemany.

També us donaran la targeta Konus, però nosaltres no la vam utilitzar. Serveix per transport públics de forma gratuïta però vam preferir moure'ns al nostre ritme amb el nostre cotxe.



La targeta Hochschwarzwald té un codi de barres i en cada lloc que aneu tenen un lector de codis i l'has de passar.Al fer el check-out et tornem 10 euros per targeta que us faran deixar de dipòsit.

Jo al principi pensava que alta (hoch) selva negra es referia al nord i és al contrari, l'alta selva negra es troba al sud.
El més pesat d'anar a la Selva negra amb cotxe eren les 12 hores que ens esperaven de cotxe però al ser els nens més grans no va ser tant dur com ens pensavem i això que no vam portar tablets ni similars, les vacances son per desconectar de tot.

 

No és el millor camping base per veure tota la Selva Negra perquè està una mica allunyat de tot però a l'anar amb tenda ens feia mandra muntar i desmuntar i en el nostre cas va ser el nostre camp base.



Per això la part nord de la selva negra no la vam visitar ja que ens quedava a més de dues hores només d'anada. Ens vam deixar de veure Baden-baden, la Panorama strasse, Freundenstadt, Mummelsee..... però us puc assegurar que no hem perdut el temps i que no hem parat, han estat unes vacances molt i molt actives.




Com que de la Selva Negra ja trobareu bastanta informació en molts de blocs em centraré més a explicar-vos tot els avantatges que hem tingut amb la Hochschwarzwald card. De fet, al tenir aquesta targeta vam centrar part de les nostres vacances a disfrutar de tot el que ens oferia i ens vam deixar de veure moltes altres coses que teniem pensat veure però vam amortitzar-la i les nostres vacances son així, variables. Sabem el que volem veure però ens anem adaptant sobre la marxa i si ens deixem alguna cosa per veure tenim l'excusa perfecte per voler-hi tornar.


Pressupost:
Peatges per creuar França: 184 €
Combustible: 648 €
Allotjament: 2 hotels carretera + camping + 2 nits càmping Europa Park 920 €
Menjar: 1000 € ( restaurants, pendre algo a les terrasses, supermercats)
Activitats no incloses a la HSW: 243 € ( 184 entrada Europa Park+24 tirolines Fundorena+12 € Baden Paradies en cap setmana+23 € Waldkirch)+ entrada cascades Triberg

Total: 3050 € - 19 dies i 4 persones

🆓🌲 Activitats gratuïtes amb la Hochschwarzwaldkarte:
- 🆓🌲 Aqua fun ( ens hagués costat 15 euros cada vegada que haguéssim entrat) hi vam entrar 3 vegades ( amb la Schwarzwald karte hagués costat 12 euros)



Disposa d'una gran piscina exterior amb accès directe al llac. A la piscina hi ha una espècie de jacuzzi d'aquest que vas donant voltes com un ventilador. Als nens els agrada. El tobogan té una llargada de 105 metres.



Més allunyat hi ha la zona de relax amb un parc infantil on poden jugar els petits de la casa. A prop també hi ha una zona per bebes.



Dins del llac hi ha dos plataformes per poder-te tirar. Al principi fa cosa perquè l'aigua és ben negra però un cop a dins veus clar que està molt neta.





- 🆓🌲 volta en vaixell pel llac Schluchsee (ens estalviem 25 euros )
És gratuït si el fas servir una vegada al dia però aneu amb compte perquè si feu hop-on, hop-off, és a dir, baixeu en una parada anterior a la vostra i no feu la volta sencera fins on l'havieu agafat, el segon viatge l'haureu de pagar fins al vostre lloc de sortida.

El llac Schluchsee realment és un embassament i el seu perímetre és de 18 km.



Tingueu en compte que a la majoria de llocs tanquen molt aviat, en el cas de barques i similars solen tancar a les 19h o abans



El passeig és força agradable i dins hi ha un petit bar on poder comprar algun refresc i alguna cosa de picar mentres vas veient les vistes del llac.



- 🆓🌲Volta en vaixell pel llac Titisee (no el vam fer perquè vam preferir agafar una barca a motor i anar pel nostre aire) però teniu dues empreses gratuïtes

Les empreses gratuïtes amb la targeta Hochschwarzwald són:

www.boote-titisee.de

www.bootsbetrieb-schweizer-titisee.de



Titisee es una població de la Selva Negra, de l 'estat de Baden-Wurtemberg. El més destacable es el llac d'origen glaciar, d' 1,3 km2 de superficie, amb 20 metres de profunditat i situat a una altitut de 850 metres. Diuen que el nom li ve perque a l'emperador romà Tito, quan va passar per aquí al segle I li va agradar molt el llac. Per tant Titi de Tito y see de mar en alemany.



La Seestrasse és un carrer de Triberg ple de botigues i restaurants i segueix al voltant del llac. 



Al final de tot trobareu el rellotge de cuco de la botiga Drubba, i si arribeu en una hora en punt el podreu veure sonar.





Si aneu a Triberg en un dia de sol i calor podreu prendre el sol i descansar una estona.



- 🆓🌲 Tobogan Todtnau (Hasenhorn coaster) una baixada per dia i ens estalviem 37 euros ( telecadires+coaster).

Triga uns 10 minuts de pujada amb el telecadires. Un cop a dalt us espera un cirucit de 2,9 km de llarg. Durant el recorregut trobareu fortes baixades, curves de 360º....



Us aconsello que hi aneu amb temps o molt aviat ja que es fan unes cues interminables a l'estiu. Nosaltres vam fer gairabé dues hores de cua i això que a les 10.30h ja hi erem. A més son dues cues, una per pujar amb el telecadires i una altra per baixar amb el rodelbahn.



També haureu de creuar els dits i que no us toqui una persona que baixi a pas de tortuga perquè si després de fer gairabé 2 hores de cua no pots accelerar una mica i has d'estar frenant tota l'estona, fa una mica de rabia. L'únic consol és que vas disfrutant de les vistes.



- 🆓🌲Steinwasen park: Ens vam estalviar 84 euros per entrar i hi vam anar dues vegades perquè ens havien quedat coses pendents

El trobareu al poble de Oberried. Es un petit parc d' atraccions on el punt fort del parc són els tobogans, una espècie de trineu on vosaltres controlareu la velocitat.



Hi ha 3 tipus de tobogans:

  • Coaster: puges en telecadires a la part més alta i et llances en trineu fins avall.
  • Bobsled run: et pugen poc a poc per uns carrils fins que arribes a dalt i et deixen anar i pots baixar a tota velocitat. Aquest no ens va agradar gaire.
  • Spacerunner: aquest és interior i ambientat en l'espai. Surts a tota velocitat i vas donant voltes per un circuit interior arribant als 40 km/h. 

El recorregut interior de l'Spacerunner coincideix amb les instal.lacions del Glacier Lightning, una montanya rusa ambientada en un glaciar que arriba als 45 km/h i pagant 2 euros pots possar-te les ulleres de realitat virtual.



A la majoria de llocs els nens havien d'anar acompanyats d'un adult però van poder pujar a tot arreu.
Les dues vegades que hi vam estar no vam haver de fer gaire cua, vam tenir sort.



River Splash: flotador gegant per a para varies persones. Puges en una mena d'ascensor i et deixen caure. Si hi ha algú a un canó que hi ha més amunt et disparen un xorro d'aigua. Vam pujar-hi vàries vegades perquè no hi havia gens de cua i als nens els encantava.





També trobareu un pont penjant que diuen que és el més gran del món amb 218 metres de llarg i a 30 metres d'altura. No sé si es veritat però desde dalt hi ha unes bones vistes i a la tornada vas baixant per on estan tots els animals.

Nosaltres hi vam anar dues tardes però si hi voleu passar tot el dia, podeu dur el vostre picnic o menjar allà.



Hi ha 11 tipus d'animals salvatges: cèrvols, cabres, rens, porcs senglars, linxs, marmotes… Tenen bastant terreny per moure's per tant dins del que cap crec que estan en bones condicions tot i no estar en llibertat.




Hi ha una zona coberta amb una zona de inflables,chiqui-park, espectacles, sala de cine infantil però com que ens va fer bon temps no la vam utilitzar.



- 🆓🌲 Radon revital bad: Ens vam estalviar 34 euros (no inclou sauna)




Està força bé. Hi ha la piscina interior amb jacuzzi i xorros d'aigua i una exterior conectada amb l'interior. M'imagino que a l'hivern deu ser molt millor.


Hi ha altres piscines cobertes incloses a la tarja però no les vam utilitzar.


- 🆓🌲Schwarzwalddhaus der Sinne: ens vam estalviar 13 euros



Els nens poden provar-ho tot amb experiments aptes per a nens. Està bé per passar-hi una estona i si us fa mal temps és una bona alternativa.



El que més va agradar als meus fills va ser la zona de caminar descalços ( vam trobar molts llocs similars al llarg de la Selva Negra) i la sala fosca. Havies de fer un petit circuit tot a les fosques i anaves trobant diferents textures sense saber que era. Molt divertit, llàstima que va entrar un home i va encendre la llanterna del mobil i va perdre tota la gràcia!!





Quan vam sortir de
Das fantastische Schwarzwaldhaus der Sinne vam veure aquest un parc amb un nom impronunciable ( Schlühuwanapark) just al costat i vam anar a investigar. Us aconsello que hi entreu a donar una volta.



Aquí trobareu un bonic lloc per passejar amb els nens, ja que hi ha moltes estatues tallades a la fusta.



Al final de tot trobareu un petit estany (Schlüchtesee) on os podeu banyar si fa calor i un lloc per menjar i zona de picnic. El recorregut és d'un parell de kms.

A part de les estatues també hi ha aquesta zona que veieu a les fotos on han de comprobar com quin animal és el seu salt. Els va encantar anar provant!



El camí es pot fer amb cotxet i també com ens hem trobat a vàries zones de la Selva Negra també hi ha el circuit de peus descalços. Als nens els encanta. El vam haver de fer 3 vegades.



A Grafenhausen també trobareu la State Brewery Rothaus. Tampoc ens va donar temps de veure-la. Amb la tarja la visita costa 6 euros i 11 euros sense la tarja.
- 🆓🌲 Feldbergbahn

Ens vam estalviar 24 euros incloent el telecabines i l'entrada a la torre. Hi ha molts preus segons el que vulgueu però el millor és tot gratuït, no creieu?



Es pot pujar fàcilment caminant segons he llegit, però tenint la pujada gratuïta amb la Hochschwarzwald karte val la pena gastar les forces amb altres coses. És la muntanya més alta de la regió amb 1.493 metres. No és molt alta, però el millor són les vistes.



Els telecadires són de 6 places i l'horari era de 9h a 19h .

El telefèric no et deixa a dalt de tot de la muntanya. El punt més alt està al costat d'una antena de TV i un observatori metereològic a un parell de kms



Nosaltres hi vam anar un dia de molta calor i feia un aire fresquet a dalt per tant us recomano que us dugueu roba d'abric.



A la torre hi trobareu el museu del pernil. És molt diferent al que estem acostumats. És fumat i té un gust molt fort.





com que hi havia cua per pujar amb l'ascensor vam pujar caminant!



Un cop a dalt podreu disfrutar de les fantàstiques vistes, cap a l'oest podreu veure la totalitat de les muntanyes Vosgues , desde el Ballon d'Alsace fins al Mont Donon y el Mont Sainte-Odile. Cap al nord podrem veure el Hornisgrinde , i cap el norest les muntanyes Suabos. Por últim cap el Sur, podrem observar els Alps.



amb un dia de bona visibilitat es pot veure el Alps



Els nens es van negar en rodó a baixar caminant fins al llac Feldsee. Llàstima. Es tracta d'una ruta circular de 10 km cómoda i ben senyalitzada



La zona de Feldberg té un munt d'activitats per a nens. De fet, és una de les zones que més hi vam estar. A part del telecabines hi trobareu Fundorena, Kletterwald, el Museu de la Natura...etc ( veureu l'explicació més avall)

- 🆓🌲 Fundorena. Un dels tops de les nostres vacances. Hi vam venir 3 vegades. Hi hauria d'haver un lloc així al nostre país. Nosaltres sempre vam fer el High Ropes Park ( circuits interior de tirolines i ens vam estalviar 55 euros cada vegada)



Hi ha 8 pistes amb dificultat creixent. Nosaltres les vam fer totes i totes valen la pena.



Segons l'edat dels vostres fills fareu unes activitats o unes altres.

Hi ha una zona de llits elàstics amb cistelles de bàsquet i una altra zona més "professional" per salts més especialitzats, per a majors de 13 anys amb permís patern.

Cal comprar mitjons per als llits elàstics però també pots portar els teus si els tens d'un altre lloc similar a aquest (no valen els que no siguin específics per a aquest tipus de llocs).

També hi ha dutxes i bar

.

Hi ha altres activitats com patinatge sobre gel, el trampolin park.. però nosaltres no vam fer perque vam preferir el High ropes park

- 🆓🌲 Kletterwald / Tree top adventure: Pertany també a Fundorena però està a l'exterior. S'ha de reservar mínim un dia abans. Aquí vam haver de pagar 6 euros per cap ja que només inclou el tram principiants i nosaltres voliem fer tots els nivells, que de totes maneres està molt bé de preu. Teniu una hora de temps un cop acabades les instruccions.



És una bona activitat per fer amb familia. Abans de començar et fan un curs bastant complert amb les normes bàsiques i un gran nivell en temes de seguretat.



Al costat hi ha aquest parc tant xulo que en principi és pels clients de l'hotel.



- també inclou un passeig en poni de 15 minuts però hi havia cua i no ho vam fer



L'únic que haureu de pagar si o si quan visiteu Feldberg és el parquing. El primer dia vam aparcar a dalt però a partir del segon sempre ens obligaven a aparcar al parquing cobert de pagament. Ja podeu buscar llocs per aparcar que no trobareu res. Ho tenen molt ben muntat per no deixar cap possibilitat de trobar un aparcament gratuït. Tampoc és molt car però que ho sapigueu.

- 🆓🌲 Haus der Natur - Feldberg. L'entrada familiar surt per 10,50 € per tant ens la vam estalviar gràcies a la targeta Hochschwarzwald

 

Si haguéssim hagut de pagar potser no m'hagués agradat tant perquè tampoc hi ha tant a fer però sent gratuït està bé per passar-hi menys d'una hora



Una de les coses que més va agradar als nens va ser el vol virtual el globus, on, sense despegar et dóna la sensació d'estar volant sobre la selva negra.



A la part de dalt hi ha una petita exposició de fotografies força interessant



- 🆓🌲 Spass park mit Sommertubing (Fun Park): 50 euros l'entrada familiar. Perquè era gratuït però ho trobo car per el que és. A més vam agafar l'onada de calor i va ser una mica pesat.











Si sou majors de 16 anys també us inclou 15 minuts de segway però en un circuit tancat.



Hi ha un bar amb productes locals per descansar una mica



M'encantaven aquests rellotges de cuco. Al final no en vaig comprar cap

- 🆓🌲 També teniu la possibilitat d'anar a camps de golf però a l'anar amb nens nosaltres vam anar a fer mini-golf a Titisee. Ens vam estalviar 8 euros.





Al costat mateix trobareu una exposició de trens en miniatura ( 🆓🌲 Märklin World) que per falta de temps no vam visitar però també teniu l'entrada gratuïta.
- 🆓🌲 Badeparadies Schwarzwald

L'estrella de les vacances. Hi anàvem cada dia i aquí si que ens vam estalviar molts diners. 62 euros per una hora i mitja que és el temps que ens incloïa gratuït amb la tarjeta. Si aneu en cap de setmana haureu de pagar 6 euros amb la targeta Hochschwarzwald per persona.



Per cada mitja hora més si disposeu de la tarjeta haureu de pagar 1 euro (2018)



El que feiem nosaltres era que un es quedava amb els nens a la zona Galaxy
(tobogans) i l'altre anava al Palm Oasis. Un altre món. Tranquilitat i relax.Es pot entrar a partir de 16 anys i us recomano que hi entreu.

El que més em va agradar van ser les piscines de liti i calci. Diuen que el liti millora l'humor en general i el calci prevé l'osteoporosis i reforça els ossos.



No vam fer ús de lloguer de bicis elèctriques ni de pistes de tennis però que sapigueu que n'hi ha bastants. Nosaltres som més de veure llocs naturals que no pas esglésies i monuments i els museus tampoc ens criden molt l'atenció per això no vam visitar ni Duravit Design Center (centre diseny del lavabo) ni Kloster Museum a St Märgen ni Domführungen ( visita a la catedral) a St Blasien.


És gairabé impossible veure-ho tot per tant tampoc vam visitar winterhalter-menzenschwand, ni kreisermuseum a St Blasien, ni Schwarzwälder Skimuseum, ni Modelbahnausstellung, ni Modellbahnzentrum, ni la vinacoteca Vinothek.

Tots aquests no us el puc aconsellar perquè no hi he estat, us toca a vosaltres valorar si són del vostre interés o no.


Tampoc em vaig informar a temps i no vam fer el tour per la ciutat i catedral de Friburg. Hi vam estar però pel nostre aire però podria ser interessant.

Tampoc vam visitar perquè no m'hi havia fixat Mühlenbesichtigung mit Streichelzoo però me'n penedeixo no haver-ho vist perque té molt bona pinta per nens.



Per la selva negra veiem aquest tipus de cireres per tot arreu i no sabiem què volien dir. Investigant més tard he descobert que es una vestimenta de les dones de Gutach a la Selva Negra. Els barrets amb "pompons" o borles se segueixen utilitzant a les festes tradicionals i segons el color se sap l'estat civil de la dona: si la llana és vermella vol dir que està soltera i si és negra, vol dir que està casada 🙀





M'ha quedat un post potser un pèl massa llarg de coses gratuïtes a fer a la Selva Negra però és que no em volia deixar res. Que me'n dieu? Us animeu a anar-hi?
Si els continguts del blog t'agraden i tens previst comprar a Amazon, fes la compra a través de l'icona que et deixo a sota. A tu et costarà el mateix i a mi em donaran una petita comissió que em servirà per seguir mantenint el bloc. Gràcies.

2 comentaris :

  1. Hola,
    Primer de tot et volia donar l'enhorabona per aquest post, és molt interessant.
    Et volia preguntar quants dies pots fer servir la targeta Hochschwarzwald, té validesa els dies que estàs a l'allotjament o uns dies en concret?
    Gràcies

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per passar-te pel bloc i contenta de que t'hagi servit. Si aneu a la Selva Negra no us en penedireu.
    La targeta serveix durant el temps que estàs allotjat ja que el dia que marxeu us fan tornar la targeta i us tornen el dipòsit de 10 euros, al menys així funcionava l'any passat.
    Espero que si hi aneu ho disfruteu tant com ho vam fer nosaltres. Salutacions

    ResponElimina

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...